GALERIJA

Zdravlje za sve.

 

logo

Pogledajte galeriju slika naše poliklinike

IZLOŽBA

“VINČA – PRVO MODERNO DOBA”

Veliko nam je zadovoljstvo da Vam u saradnji sa Muzejom grada Beograda – Arheološkim lokalitetom Vinča,

predstavimo stalnu postavku izložbe “Vinča – prvo moderno doba” koja je otvorena u našoj Poliklinici.

Vinčanska kultura, jedna od najznačajnijih praistorijskih civilizacija Evrope, stvorila je veliki broj umetničkih dela i predmeta od keramike, metala i kamena, koji su i danas izvor inspiracije za umetnike i naučnike širom sveta.

Naša postavka obuhvata replike nekih od najvažnijih artefakata koji predstavljaju bogatstvo i raznolikost Vinčanske kulture, kao što su keramičke posude, alatke, nakit, figurine i drugi predmeti koji su otkriveni na lokalitetu Vinča. Ovi predmeti svedoče o životu i običajima ljudi koji su ovde živeli pre više hiljada godina, te predstavljaju dragoceni deo kulturnog nasleđa ovog kraja i naše zemlje.

Osim toga, istraživanja su pokazala da posmatranje umetničkih dela može pozitivno uticati na mentalno zdravlje ljudi, smanjiti stres i anksioznost, te povećati opšte zadovoljstvo životom. Stoga smo odlučili da spojimo ove elemente kroz izložbenu postavku.

Pozivamo Vas da posetite našu Polikliniku i uživate u ovom jedinstvenom putovanju kroz prošlost, koje će Vas zasigurno obogatiti i inspirisati.

Vidimo se!